” Jokainen metsäasioihin liittyvässä erimielisyydessä saavutettu sopu on merkittävä asia ja tehtävämme on toimia sovinnon mahdollistaja: tämän jälkeen kaikilla osapuolilla on sileämpi tie kuljettavanaan” kertoo valtakunnalliseen metsälakipuhelimeen vastaava metsälakimies Tuomo Liikanen.

Metsäasiaan liittyvässä erimielisyydessä on monia näkökulmia. Metsäalan toimintaympäristön tunteminen edesauttaa sovun löytymistä. Konetöitä tehdään usein metsissä haastavissa olosuhteissa ja vaikka parasta yritetään niin aina ei onnistuta, pitää pystyä ymmärtämään koneyrittäjän ja kuljettajan näkökulmia. Metsien yhteisomituksessa päätöksentekoon liittyvä yksimielisyys on monesti etsimisessä, jokaisen metsänomistajan tavoitteet ja mielipiteet ovat tärkeitä. Metsäalan toimintatavat ja metsäsäalan termit on hyvä osata kun keskustellaan metsäammattilaisten kanssa. Kun ajaudutaan riitoihin niin keskusteluun tulee mukaan juridinen näkökulma, mitä ei voi sivuuttaa. Tilanteeseen voi liittyä viranomaisnäkökulma ja metsäalan yrittäjän näkökulma. Riitaa on helppo jatkaa, mutta  kenen avulla saadaan aikaan sopu?

Metsälakipuhelimen kautta olemme saaneet olla edistämässä valtakunnallisesti metsäasioihin liittyvien erimielisyyksien sovintoratkaisuja. ”On ollut mukava huomata kun lukkiutuneessa tilanteessa palaset loksahtelevat kohdilleen, osapuolten keskusteluyhteys palautuu ja lopulta kaikki osapuolet sitoutuvat yhteiseen sovintoratkaisuun” kertoo metsälakimies Tuomo Liikanen.

Soita metsälakipuhelimeen 060095090 (3,56 euroa/min + pvm)

Ma-Pe 8-18

La 10-16