Metsätilakaupan virheestä säädetään maakaaressa. Metsätilakauppaa voi rasittaa laatu-, vallinta- tai oikeudellinen virhe. Onnistuneessa metsätilakaupassa tiedetään metsätilakaupan myyjän, ostajan, välittäjän ja asiantuntijapalveluntarjoajan vastuut ja velvollisuudet metsätilakauppaan liittyen.

Metsätilakaupoissa ei kaikki mene aina oikein. Jos metsätilakauppaa rasittaa virhe on tärkeä tuntea maakaaren virhesääntelyn sisältö. Myös metsäalan termistön hallinta on lähes välttämätöntä. Mitä tietoja metsätilan myyjän tulee ostajalle antaa? Kenen vastuulla on kertoa voimassa olevan kaavan sisällöstä? Mikä on metsätilan ostajan ennakkotarkastusvelvollisuuden sisältö metsätilan laatuvirheen osalta? Kuka on vastuussa metsätilakaupassa annettujen tietojen oikeellisuudesta? Mikä on tila-arviontekijän vastuu metsätilakaupassa? Miten metsätilan virhe voidaan oikaista? Keneltä voin vaatia korvausta metsätilan virheestä? Miten kauan voin vaatia korvausta metsätilan virheestä? Mikä on metsäkiinteistönvälittäjän vastuu? Näitä ja muita kysymyksiä voi herätä, jos metsätilakaupassa jokin menee pieleen.

Ja viimeisimpänä se, miten metsätilakauppaa rasittava virheellisyys on järkevintä ratkaista?

Metsälakipuhelimeen vastaava metsälakimies Tuomo Liikanen on metsätilakaupan virhekysymysten erityisasiantuntija. Mikäli epäilet, että metsätilakaupassasi on virhe tai haluat kysyä metsätilakaupan virheen välttämisestä tulevassa metsätilakaupassasi niin soita metsälakipuhelimeen 0600 95090 (3,56 euroa/min +pvm). Palvelemme Ma-Pe 8-18 ja La 10-16.