Metsätilan myynnissä on useimmiten kysymys taloudellisesti isosta asiasta. Järkevintä on myydä metsätila tuottavasti, turvallisesti ja vaivattomasti. Onnistuneessa metsätilakaupassa pitää tuntea ostajan, myyjän, metsäkiinteistönvälittäjän ja asiantuntijapalvelun tarjoajan vastuut ja velvollisuudet. Metsälakipuhelimesta valtakunnallisesti neuvot ja ohjeet metsätilakaupan kysymyksiin.

Metsätiloille on hyvin kysyntää. Myyjän kannattaa käyttää metsätilan arvonmäärityksessä metsäkiinteistönvälittäjän ammattitaitoa. Myyjän näkökulmasta on tärkeää tiedostaa, että metsätila-arviosta ilmenevä metsätaloudellinen arvo ei tarkoita sitä arvoa, joka metsätilasta markkinoilla maksetaan.

Metsälakipuhelimesta saat neuvoja metsätilakaupassa aktivoituviin kysymyksiin esimerkiksi ostajan ja myyjän vastuista, metsätilakauppojen virheellisyyksien välttämisestä sekä vinkkejä kauppakirjan laadintakysymyksiin. Metsälakipuhelimen kustannukset neuvoista ja ohjeista metsätilakauppaa varten on mahdollista vähentää suoraan metsätilakaupasta johtuvina kustannuksina luovutusvoittoveron laskannassa silloin kun käytetään todellista hankintamenoa (ostohinta, perintöveroarvo tai lahjaveroarvo). Meille on tärkeää, että mahdollisimman moni metsätilakauppa tehdään onnistuneesti. Vastaamme mielellämme metsätilakaupan kysymyksiin 0600 95 090. Kerro meistä myös tuttavallesi, jolla metsätilakauppa on ajankohtainen.